VERWARMEN MET EEN WARMTEPOMP

Diezelfde warmtepomp die het water kan koelen kan het water ook verwarmen:  voor verwarming en voor sanitair warm water. Je warmtewisselaar haalt de energie die in de natuur zit (bodem, grondwater of buitenlucht) en gebruikt deze via een warmtepompcircuit om te verwarmen of te koelen. Deze manier van verwarmen is dus zeer milieuvriendelijk.  Geen verbranding betekent geen uitstoot van rookgassen of CO2.

Jaga Strada Hybrids met lucht-water warmtepomp

Je kiest voor verwarming doormiddel van een warmtepomp als je energiezuinig en zonder gebruik van fossiele brandstoffen wenst te verwarmen en/of te koelen in je woning. Het is bovendien ook zeer goedkoop: aangezien de warmte gratis geleverd wordt door de bodem, de aarde of grondwater, bespaar je flink op je energiekosten. Dat geldt zeker wanneer je een warmtepomp combineert met zonnepanelen, want dan produceer je zelf de stroom die nodig is om ze te laten werken. De voorwaarde is wel dat de warmtepomp op een hoog rendement kan werken met een watertemperatuur die niet te hoog is. Ouderwetse radiatoren hebben een hoge watertemperatuur nodig om voldoende warmte af te geven. 

Onze warmtepompradiatoren geven veel warmte bij lage watertemperatuur en zijn bijgevolg de perfecte match om je woning te verwarmen én te koelen met een warmtepomp.

Scroll naar boven