Oxygen

oxy_transition_02

De meest comfortabele ventilatie

Per kamer een perfect geregelde ventilatie

Jaga D-Flow, het nieuwe D-systeem van Jaga, zorgt voor CO2-gestuurd ventileren per ruimte en een energie-efficiënte kringloop van zuivere lucht in de woning. Goed voor de gezondheid, het wooncomfort én de woning zelf.

Het laagste geluidsniveau

Via geluidsmetingen van Peutz is gebleken dat Jaga D-Flow het stilste ventilatiesysteem is op de markt. Zowel in Nederland als in België wordt een geluidsniveau tot 30 dB(A) toegestaan en beschouwd als normaal akoestisch comfort. Met D-Flow kan in de slaapkamers zelfs 25 dB(A) gehaald worden met een voldoende ventilatiecapaciteit! Bovendien zijn de toestellen voorzien van een doorgedreven akoestische isolatie waardoor ze een zeer hoge dempingswaarde van buitengeluiden behalen. In vergelijking met een open raam of met standaard raamroosters is het in uw slaapkamer heerlijk stil.

Een zuiver en gezond binnenklimaat

De aangevoerde lucht komt rechtstreeks van buiten en niet via een centraal aanvoerkanaal dat zich naar de kamers vertakt. Gecombineerd met het filtersysteem en de intelligente afvoer van vochtige lucht, garandeert Jaga D-Flow een zuiver binnenklimaat.

oxy_transition_03

Eénvoudig te bedienen intelligentie

Centrale sturing is mogelijk via het SMART en EXPERT systeem. Dit verbindt alle aangesloten componenten met elkaar via RF of via een reeds aanwezig domotica systeem. Dit zorgt voor een vlekkeloze communicatie en aansturing van de ventilatie. Zo blijven de luchtkwaliteit en de relatieve vochtigheid in de verschillende vertrekken op het gewenste niveau. Het is dé oplossing om het binnenklimaat in alle ruimten te controleren en te beheren. Op het eenvoudige bedieningspaneel kan men de werking aanpassen naar persoonlijke voorkeur.

Snel geïnstalleerd bij nieuwbouw en renovatie

Omdat er voor de luchttoevoer geen kanalen of verlaagde plafonds nodig zijn is Jaga D-Flow de makkelijkste oplossing bij renovatie-projecten.

D-Flow is een gedecentraliseerd ventilatiesysteem voor een perfect gedoseerde ventilatie per kamer. De voornaamste component is de gloednieuwe D-Flow Refresh unit: een technisch hoogstandje dat met het laagste geluidsniveau en energieverbruik voor de best mogelijke luchtkwaliteit zorgt. In balans met de luchttoevoer van de Refresh units zorgt de centrale extractiebox EXHAUST voor de verwijdering van de vervuilde lucht vanuit de natte ruimtes. De Refresh units zijn leverbaar voor inbouw of met een neutrale Jaga design bekleding die zich makkelijk laat integreren in elk interieur.

Bovendien is er de unieke combinatie van Refresh units en Low-H2O radiatoren, waarbij de Refresh onzichtbaar ingebouwd is in de radiator ! De radiator wordt gewoon aangesloten op het C.V.-circuit en het ventilatiegedeelte op het elektriciteitsnet (230 VAC). Voor de luchttoevoer wordt achter de radiator een ronde perforatie gemaakt in de bouwschil. Niet alleen is op deze manier het ventilatiesysteem volledig onzichtbaar, maar de radiator zorgt ook voor voorverwarmde en gefilterde verse lucht gedurende het stookseizoen.

D Flow_entire_house_render

D-Flow basic

Handbediend systeem

D-Flow smart

CO2 gestuurd, draadloos RF-systeem

D-Flow expert

CO2 gestuurd systeem voor domotica
D Flow_Basic

Het BASIC systeem is de manueel bediende D-Flow variant. Via de handbediening op de Refresh Unit kies je zelf wanneer je zuivere lucht wilt toevoeren. De extractiebox zorgt voor een constante afvoer volgens een minimaal debiet. Wanneer vocht wordt gedetecteerd uit de natte ruimtes zal het debiet automatisch verhoogt worden. De toevoer van verse lucht wordt door de bewoner manueel ingesteld op de tiptoets bediening van de Refresh en de afvoer van vuile lucht gebeurt automatisch op basis van de gemeten luchtvochtigheid in de extractiebox.

D Flow_Smart

Het D-Flow SMART systeem werkt volledig automatisch. In de droge ruimtes detecteren de Refresh Units (aanvoerunits) het C02 niveau en zorgen voor de nodige toevoer van verse lucht. Alle aanvoerunits communiceren via een RF-signaal met de extractiebox. Afhankelijk van de informatie van de Refresh Units en van de in de extractiebox geïntegreerde vochtsensor zal ten allen tijde de juiste hoeveelheid vervuilde lucht afgevoerd worden. D-Flow zorgt voor een perfect gebalanceerde ventilatie van de woning aan het laagste energieverbruik. Dit vertaalt zich in een uiterst gunstige F-reductie van 0.42!

 

D Flow_Expert
Jaga D-Flow EXPERT is in wezen identiek aan het Smart systeem, maar volledig uitgerust voor centrale sturing via GBS (gebouw beheer systeem) of een domotica systeem. De Refresh units en de extractiebox worden aangestuurd via een 0 tot 10V signaal. Het domotica systeem is voorzien van sensoren en stuurt de ventilatie, samen met vele andere functies van het gebouw. Op deze manier kan het energiezuinige en gebalanceerde ventilatiesysteem van Jaga perfect geïntegreerd worden in het domotica systeem.  
D Flow_Strada_Refresh_Render

Werking D-Flow

oxy_werking_

oxy_werking_afvoerrooster2

Outlet grilles in wet areas

oxy_werking_afzuigbox2

Humid and stale air is extracted through a standard exhaust unit with 3-position switch.

Low-H2O radiator with built-in Oxygen

Measuring of air quality in each room by the built-in CO2 sensor.

oxy_werking_gevelrooster2

Fresh outside air supply.

Low-H2O radiator with built-in Oxygen. Fresh outdoor air and stale indoor air are fed back into the room mixed/filtered and warmed.

Easy to clean or replace air filter.

Extensive sound insulation.
Energy efficient EC motor.

Automatic or manually operated diaphragm valve.

Low-H2O heat exchanger.
Scroll naar boven