WELK TYPE JAGA KOELING PAST HET BESTE BIJ U?​

Vooraleer u een ruimte wenst te gaan koelen, laat u best een koellastberekening uitvoeren door een gekwalificeerde technicus of door één van onze medewerkers. Om een koellastberekening voor u te kunnen uitvoeren dienen we wel over voldoende informatie te beschikken over uw woning of project.

Jaga Light Cooling

Bij light cooling worden Jaga toestellen gebruikt die de ruimte verfrissen zonder condensafvoer. Deze toestellen zijn geschikt om te koelen met watertemperatuur hoger dan het dauwpunt van de binnenlucht. In praktijk gebruikt men koelwater van 16°C of hoger. Light cooling verspilt dus geen energie in het ontvochtigen van de lucht, de lucht wordt enkel een paar graden afgekoeld.

De meest milieuvriendelijke oplossing is de combinatie van Jaga Light Coolers met een geothermische warmtepomp of water-water warmtepomp. De koude-bron (ondergrond) is dan koud genoeg om het koelwater af te koelen zonder compressorenergie op “passieve manier”. Enkel de circulatiepomp verbruikt dan elektriciteit om het water afgekoeld naar de radiatoren te voeren. Dit noemt men dus passieve koeling.

Een lucht-water warmtepomp levert dit koelwater aan door actieve koeling. Door de afwezigheid van een koude bron schakelt dit type warmtepomp dus altijd de compressor in om koelwater te leveren. Een lucht-waterwarmtepomp verbruikt voor light cooling dus meer energie dan geothermische warmtepompen. Maar omdat er geen energie verbruikt wordt om de kamerlucht te ontvochtigen is dit wel nog steeds de energiezuinigste manier om met lucht-water warmtepompen te koelen.

Jaga’s light coolers kunnen de binnentemperatuur zo’n 3 tot 5 graden laten dalen. Jaga Light Cooling zorgt voor een verfrissing van de woning tegen een zéér laag energieverbruik, zowel bij actieve als passieve koelwateropwekking. Ontdek alle Jaga Light Cooling toestellen hier …

DBH Upgrade Set

Jaga DBH-technologie is een energiezuinige en milieuvriendelijke manier om ‘light’ te koelen. De DBH kan in de meeste Jaga lagetemperatuur radiatoren worden geïnstalleerd (bij de bestelling meegeleverd of achteraf). Aangezien DBH een vorm van lichte koeling is, heeft u ook geen condensafvoer nodig. Er is in dit geval immers geen sprake van condensvorming. Dit zorgt ervoor dat de installatie sneller en eenvoudiger is.

Jaga Deep Cooling

bg Cooling
Indien u meer moet kunnen koelen door bijvoorbeeld extremere temperaturen en u de temperatuur beter wilt kunnen regelen, dan is Jaga diepe koeling met condensopvangbak de beste keuze.
 
Bij deep cooling worden Jaga toestellen gebruikt die de ruimte koelen met condensafvoer in de toestellen. Deze toestellen zijn dus geschikt om te koelen met “diepe” watertemperatuur onder het dauwpunt van de lucht. Deze toestellen hebben een hoger koelvermogen dan de light cooling toestellen. Ze kunnen het binnenklimaat dieper koelen, naar een lagere temperatuur, en tegelijk vocht uit de lucht onttrekken.
 
De lage watertemperatuur (tot minimum 5°C) wordt altijd gecreëerd met een actieve warmtepomp. Zowel bij lucht-water als bij geothermische warmtepompen is er dan altijd de compressor van de warmtepomp nodig.
Deep cooling is een krachtig systeem omdat meer warmte en ook overtollig vocht aan het gebouw onttrokken wordt. De koelvermogens van Jaga’s deep cooling systemen zijn te vergelijken met die van airconditioning, maar ze zijn wel energiezuiniger dan traditionele airconditioning omdat de warmtepompen een hoger rendement halen uit hun geoptimaliseerde werking met buffervaten en uitgekiende sturingen.
Scroll naar boven