DONG Energy HQ

DONG Energy HQ

Land:
Denemarken
Stad:
Gentofte
Type gebouw:
Bureau
Jaga radiatoren:
Mini Canal
Architect:
Hyidt MØlgaard Architects
Ingenieur:
Laif Hansen
Hoofdaannemer:
M.T. HØjgaard
Oppervlakte:
52 000 m2

Het administratieve hoofdkantoor van D.O.N.G. Energy in Gentofte biedt onderdak aan 2.200 werknemers in 10 gebouwen op een oppervlakte van 52.000 m². Als deel van het stijlvolle, 21ste-eeuwse ontwerp van het gebouw vereisten de warmtedoorlatende glaspartijen een krachtig verwarmingssysteem om comfortabele temperaturen te handhaven.
Om deze unieke uitdaging aan te gaan, werd de Mini Canal van Jaga geïnstalleerd als krachtige, uiterst efficiënte oplossing. De Low-H20 technologie van Jaga is de innovatie achter de prestaties van de radiatoren en zorgt voor een hogere warmteafgifte dan traditionele verwarmingssystemen terwijl de koolstofuitstoot met 10% wordt teruggedrongen en 90% minder water wordt gebruikt. Naast de milieuvoordelen zijn er uiteraard ook financiële voordelen, dankzij een besparing van ongeveer 15% op de energiekosten.
Met installatiedieptes van 9 cm tot 14 cm werden 337 m aan Mini Canals discreet in de vloer van het D.O.N.G. Complex weggewerkt. Er zijn talrijke roosteropties beschikbaar, gaande van houtafwerking tot aluminium of staal, zodat de radiatoren perfect passen bij de esthetica van het gebouw.

Scroll naar boven