Tietgenkollegiet

Tietgenkollegiet

Land:
Denemarken
Stad:
Kopenhagen
Type gebouw:
Residentieel
Jaga radiatoren:
Mini Canal
Architect:
Lundgaard & Tranberg
Ingenieur:
COWI
Oppervlakte:
26 800 m2

De Tietgenkollegiet studentenresidentie in de buurt Ørestad in Kopenhagen is een geprezen bouwkundig geheel dat de prestigieuze Europese RIBA-Award heeft gewonnen.
Het herbergt 400 studenten in 360 moderne appartementen, verdeeld over zeven verdiepingen, waardoor de architecten een krachtige en efficiënte verwarmingsoplossing nodig hadden om de hedendaagse esthetiek van het gebouw aan te vullen.
Er werd gekozen voor Mini Canal van Jaga, uitgerust met Low-H20 technologie, om zowel de appartementen als de gangen te verwarmen. Aangezien eco-efficiëntie hoog op de agenda van de architecten stond, was de Mini Canal een ideale keuze om de koolstofuitstoot met 10% terug te dringen en 90% minder water te gebruiken in vergelijking met traditionele radiatoren. De radiatoren worden in vloerputten van 9 tot 14 cm diep geplaatst.
Voor de Tietgenkollegiet werden de Mini Canals subtiel onder de ramen geplaatst om de vloerruimte te maximaliseren en het risico van warmteverlies door de glasgevels van het gebouw tegen te gaan.
Voor de glasgevels van de Bibliotheek werd Mini Vrijstaand van Jaga geplaatst als discrete oplossing om warmteverlies tegen te gaan zonder bevestiging tegen de muren van het gebouw.

Scroll naar boven