Energinet

Energinet

Land:
Denemarken
Stad:
Ballerup
Type gebouw:
Bureau
Jaga radiatoren:
Mini Mini Canal Micro Canal
Architect:
Henning Larsen Architects
Ingenieur:
Hansen & Carlsen & FaØlund
Hoofdaannemer:
DAHL Enterprise A/S
Oppervlakte:
4000 m2

Met een jaarlijks energieverbruik van nauwelijks 47,7kwH/m², heeft het Energinet Denmark kantorencomplex in Ballerup de laagste Europese energieklasse mogelijk behaald.
Aangezien eco-efficiëntie elk onderdeel van het ontwerpproces beïnvloede, werden Jaga radiatoren gekozen om voor een krachtige verwarming van het hele gebouw te zorgen. Elke oplossing is gebaseerd op de veelgeprezen Low-H20 technologie van Jaga: 10% minder koolstof uitstoot dan plaatstaalradiatoren en 90% minder water verbruik. Een opvallend kenmerk van de architectuur zijn de enorme glasgevels, waardoor het potentieel aanzienlijke warmteverlies moest worden aangepakt om een dergelijk hoog efficiëntieniveau te halen.
Er werden Mini Canal en Canal Plus van Jaga geïnstalleerd om voor de grote ramen een warmtemuur te creëren. In het enorme atrium werden Mini radiatoren omgekeerd tegen de muur gemonteerd om de koude luchtstroom van de dakramen tegen te gaan. Er werd geen middel onbeproefd gelaten om comfortabele temperaturen te waarborgen voor de aanwezigen. Zo werden twee Micro Canals verticaal geïnstalleerd in de plinten van de receptiebalie om tocht teniet te doen.

Scroll naar boven