Kita Riphahnstraße

Kita Riphahnstraße

Land:
Duitsland
Stad:
Keulen
Type gebouw:
Kinderdagverblijf
Jaga radiatoren:
Tempo Wand Vertiga Hybrid
Architect:
KOPLAN KOTULLA Planungsgesellschaft mbH, Köln
Ingenieur:
IB Bernhard Hermanns, Köln
Oppervlakte:
770 m2

Dit gebouw in Keulen-Seeberg is omgebouwd tot een kinderdagverblijf met een heldere en aantrekkelijke uitstraling, zodat de kinderen zich direct welkom voelen. Het interieur is ook volledig gerenoveerd om van het kinderdagverblijf een comfortabele en veilige plek te maken waar ouders hun kinderen met een gerust geweten kunnen overlaten aan de kinderverzorgers. Als onderdeel van deze renovatie zochten de ontwikkelaars naar een superieur verwarmingssysteem dat de vereiste verwarming zou kunnen leveren en dit binnen de budgettaire grenzen.
Jaga radiatoren met Low-H2O-technologie bleken de ideale oplossing te zijn. Niet enkel omdat ze 90% minder water bevatten dan conventionele radiatoren, maar ook dat ze zo zorgen voor 10% minder CO2-uitstoot en een verlaagde verwarmingskost van maar liefst 15%.
In dit project werd gekozen voor 2 verschillende Jaga HVAC-oplossingen: Jaga Tempo en Jaga Vertiga. Deze twee toestellen zijn uitermate geschikt voor elk type gebouw, maar zeker voor een kinderdagverblijf werd hier kritisch over nagedacht. Zo hebben beide toestellen van Jaga een veilige aanraaktemperatuur waarbij de omkasting van de radiatoren niet heet kan worden. Dit aspect speelde een grote rol wetende dat er veel kleine kinderen dagelijks spelen in de directe omgeving van de radiatoren.

Scroll naar boven