Statoil HQ

Statoil HQ

Land:
Noorwegen
Stad:
Fornebu
Type gebouw:
Bureau
Award:
Breaam very good
Jaga radiatoren:
Mini freestanding Mini Canal
Architect:
a-lab (Arkitekturlaboratoriet AS)
Ingenieur:
IT Fornebu
Hoofdaannemer:
Skanska (above-ground commercial building) / PEAB (foundation and underground structure)
Oppervlakte:
65 000 m2

Het bekroonde hoofdkantoor van Statoil in de buurt van Oslo, Noorwegen, is een architecturaal hoogstandje dat op sublieme wijze is geïntegreerd in de schilderachtige fjordenomgeving.
Met 65.000m² aan kantoorruimte waar 2.500 werknemers werken, was een krachtige verwarmingsoplossing nodig om het hoofd te bieden aan het barre Noorse klimaat maar ook het milieuvriendelijke ontwerp van het gebouw kracht bij te zetten.
Besloten werd dat de innovatieve Low-H20 radiatoren van Jaga de optimale oplossing waren: er werden 202 Mini 's tegen de kantoormuren geïnstalleerd en 90 Mini Canal gebruikt in het atrium. De discrete Mini Canal omgeven het ruime atrium en zijn weggewerkt onder stijlvolle aluminium roosters. De Mini Canal is perfect om warmteverlies langs de glasgevels van het atrium tegen te gaan dankzij de maximum warmteafgifte van 4.184 Watt. De Mini voor wandmontage is klein maar krachtig en verkrijgbaar met afgiftes van 197 tot 5637 Watt. Het subtiele ontwerp maakt er de ideale aanvulling op de kantoorinrichting van en de eenheid wordt volledig in één deel gemonteerd geleverd voor eenvoudige installatie.
Aangezien beide producten de Low-H2O warmtewisselaar met lage massa en waterinhoud van Jaga bevatten, besparen ze op energiekosten, zijn ze ultraresponsief op temperatuurschommelingen en dringen ze de koolstofuitstoot met 10% terug in vergelijking met standaard plaatstaalradiatoren.

en meer ...

Scroll to Top