Designhotel Modez

Designhotel Modez

Land:
Nederland
Stad:
Arnhem
Type gebouw:
Hotel
Jaga radiatoren:
Briza 12 2-pijp Wand
Architect:
NEXIT Architects Arnhem (artdirection Studio Piet Paris)
Ingenieur:
Bouwvisie bv Ulft
Hoofdaannemer:
Kuiper Bouw (Arnhem) Company ACC
Oppervlakte:
800 m2

Designhotel Modez bevindt zich in het ontwerpdistrict van Arnhem, het zogenaamde “Modekwartier”, een creatieve buurt vol leuke winkeltjes, ateliers en restaurants. De naam Modez is een combinatie van de woorden: Mode, Design en ArtEZ, de voormalige Kunstacademie.
Zowel de naam en dit verrassende hotelconcept werden bedacht door Studio Piet Paris (mode-illustrator). Hij nodigde 30 modeontwerpers uit om de twintig hotelkamers te decoreren in unieke stijlen. Voor dit unieke project werd besloten dat gepersonaliseerde bedrukking en creativiteit de centrale assen moesten vormen. Een enorme uitdaging voor ons, omdat de behuizing van elk toestel dezelfde bedrukking moest hebben als de muren in de verschillende hotelkamers.
Door Hybrid Home Briza radiatoren van Jaga met gepersonaliseerde bedrukkingen te installeren in de kamers, zijn we erin geslaagd aan deze verwachtingen te voldoen. Deze oplossing werd ontworpen om de binnenomgeving eenvoudig en energie-efficiënt te regelen.
De kamers worden tegelijkertijd verwarmd en geventileerd dankzij de rechtstreekse aanvoer van verse buitenlucht. Op die manier zijn we erin geslaagd een aangenaam en comfortabel binnenklimaat te creëren.

Scroll naar boven