The Quadrant:MK

The Quadrant:MK

Land:
Verenigd Koninkrijk
Stad:
Milton Keynes
Type gebouw:
Bureau
Award:
Breeam excellent
Jaga radiatoren:
Mini Canal
Architect:
GMW Architects
Ingenieur:
URS
Hoofdaannemer:
BAM
Oppervlakte:
400 000 m2

In het hart van de Britse spoorwegactiviteiten staat The Quadrant in Milton Keynes. Het nieuwe hoofdkantoor van Network Rail is een opmerkelijk complex dat meer dan 3.000 mensen samenbrengt onder één dak en werd ontworpen en gebouwd om de 'BREEAM Excelent' beoordeling te behalen.
In 2015 won The Quadrant:MK het Nieuwbouwproject van het Jaar (waarde van meer dan £ 10m) op de CIBSE Building Performance Awards. Network Rail wilde niet inboeten aan duurzaamheid, de onderneming streeft naar milieuvriendelijkheid en de talrijke ‘groene’ eigenschappen van het gebouw weerspiegelen dit voornemen. ‘Levende daken’, opnieuw gebruikt regenwater, verduisterd glas en talrijke laadpunten voor elektrische voertuigen zijn slechts enkele van de milieuvriendelijke aspecten van The Quadrant:MK.
Bij de keuze van een fabrikant om duurzame en energie-efficiënte verwarmingssystemen te leveren, was Jaga de vanzelfsprekende optie. Er werd meer dan 1,25 kilometer Mini Canal geïnstalleerd in The Quadrant:MK, langs de grote glaspanelen die op alle verdiepingen te vinden zijn. De plaatsing van de Mini Canals voorkomt condensatie en ongewenste tocht, wat het comfort van de aanwezigen in het gebouw op elk ogenblik waarborgt.

Scroll naar boven