The Council House

The Council House

Land:
Verenigd Koninkrijk
Stad:
Derby
Type gebouw:
Openbare ruimte
Award:
Breeam excellent
Jaga radiatoren:
Strada Mini Vrijstaand Mini Canal
Architect:
Corstorphine & Wright
Ingenieur:
Hoare Lea & Partners Birmingham, UK
Hoofdaannemer:
BAM
Oppervlakte:
18 500 m2

Van het verbouwde pand is de gevel van 1930 bewaard gebleven, maar het gebouw voldoet nu aan de 'BREEAM Excellent' normen en heeft een ‘A’-klasse Energie-efficiëntiecertificaat behaald. Enkele van de duurzame maatregelen zijn zonnepanelen, regenwateropvang en de levering en installatie van energie-efficiënte verwarmingsoplossingen van Jaga.
Voor discrete verwarming in de openbare zones werden Mini Canal met stevige DNA Designo aluminium roosters gebruikt om zich aan te passen aan de binnenindeling en verschillende dieptes van de vloerholtes. In andere zones zorgen de slanke Strada radiatoren met Low-H2O technologie een comfortabele omgevingstemperatuur en lagere energiekosten. Het uitgebreide gebruik van glasgevels vereiste ook een verwarmingssysteem dat het zicht door de gevel niet zou belemmeren.
Er werd voor Mini Vrijstaande radiatoren gekozen omwille van hun discrete, aantrekkelijke uitstraling en krachtige warmteafgifte. In het indrukwekkende Gemeentehuis was een verwarmingsoplossing nodig die de warmte gelijkmatig verdeelde in de grote ruimte en bovendien esthetisch verantwoord was. De ideale oplossing was de bekroonde Aplano Plus van Jaga.

Scroll naar boven