Tanzende Türme

Tanzende Türme

Land:
Duitsland
Stad:
Hamburg
Type gebouw:
Bureau Commercieel Openbare ruimte
Award:
Leed Gold
Jaga radiatoren:
Mini Vrijstaand Mini Canal
Architect:
BRT Architekten
Ingenieur:
Pinck Hamburg, Germany
Hoofdaannemer:
Züblin AG
Oppervlakte:
64 000 m2

Het Tanzende Türme (of “dansende torens”) gebouw in Hamburg is een polyvalent gebouw met kantoren, restaurants en een nachtclub. De unieke constructie staat bekend als de dansende torens omwille van de opvallend gebogen gevel van staal en glas. Het gebouw is aan de buitenkant voorzien van LED-strips en uitgerust met een orkaanveilig afbuigingspaneel.
In 2014 won het gebouw de MIPIM prijs voor Best Office and Business Development en in 2012 werd het derde op de BDA Architectuurprijs. Het gebouw beschikt over een LEED GOLD certificaat en is voorzien van 1 591 Mini 's vrijstaand en 61 Mini Canals van Jaga.
De mini radiatoren maken gebruik van Low-H2O technologie en zorgen ervoor dat er geen warmte verloren gaat door de glasgevel. Ze bieden maximum warmteafgifte met het laagste energieverbruik dankzij de ultrasnelle en supergeleidende warmtewisselaars. Ook de Mini Canal reageert op temperatuurschommelingen. Mini Canal neemt geen plaats in en wordt op maat gemaakt om perfect te passen bij de binneninrichting.

Scroll naar boven