Flaxman Gallery Wilkins Building

Flaxman Gallery Wilkins Building

Land:
Verenigd Koninkrijk
Stad:
Londen
Type gebouw:
Opleidingscentrum
Jaga radiatoren:
Mini Canal
Architect:
Burwell Deakins Architects
Ingenieur:
Fowler Martin Ltd

University College London (UCL) heeft een ongeëvenaarde verzameling aan werken van de neo-klassieke beeldhouwer John Flaxman die oorspronkelijk door zijn familie in 1847 werden geschonken en die nu werden ondergebracht in de speciaal gebouwde Flaxman Gallery onder de koepel van de UCL-bibliotheek. In het midden van de galerij staat een 3 meter hoog beeld uit gips van het beroemdste standbeeld van Flaxman: de voorstelling van de heilige Michaël die Satan overwint.
Bovenop de rijke architectonische geschiedenis van het gebouw, was dit project een bijzonder R&D project voor Jaga omdat het een vereiste was dat de roosters van onze vloerinbouwoplossing uit massief brons moest bestaan om zo in harmonie te zijn met andere architecturale accenten van het gebouw. Bovendien moest ons vloerinbouwsysteem in een extreem kleine straal worden geïnstalleerd om zo de bank rondom het kunstwerk te volgen.
De oplossing die Jaga op maat ontwikkelde was uiteindelijk een vloerinbouwoplossing in 4 kwadranten ingedeeld om zo de exacte lijn van de bank te kunnen volgen. Het brons van de hoogste kwaliteit was afkomstig uit Frankrijk en de roosters werden volledig handgemaakt. Jaga’s vloerinbouwoplossingen werden voorzien van Jaga Low-H2O-warmtewisselaars. Deze reageren snel en zijn krachtig genoeg om als primaire warmtebron te dienen. Jaga Mini Canal vloerinbouw past ook in dunne uitsparingen van 90 mm en is eenvoudig aan te brengen bij renovaties van oudere gebouwen, evenals in nieuwbouwprojecten.

Scroll naar boven