DC Tower 1

DC Tower 1

Land:
Oostenrijk
Stad:
Wenen
Type gebouw:
Commercieel
Award:
Leed Gold
Jaga radiatoren:
Mini Vrijstaand
Architect:
Dominique Perrault Architecture
Ingenieur:
ZFG-Project
Hoofdaannemer:
Max Bögl Bau unternehmung GmbH & Strabag AG
Oppervlakte:
137 600 m2

De DC Tower 1, ontworpen door Dominique Perrault, is het hoogste gebouw van Oostenrijk en combineert strakke, ultramoderne architectuur met geavanceerde groene functionaliteit. Het is volledig gebouwd met energiezuinige systemen, beschikt over een Gouden LEED certificaat en wordt uitsluitend voorzien van groene elektriciteit. Elk aspect van het gebouw werd zorgvuldig overwogen om het laagste energieverbruik te waarborgen.
De Mini Vrijstaand van Jaga weegt slechts één tiende van een traditionele plaatstaalradiator en bevat slechts 10% van het water, waardoor het een uiterst efficiënt en supergeleidend systeem is. Dankzij de Low H2O technologie wordt de uitstoot met 10-15% teruggedrongen en reageren de radiatoren drie keer sneller op temperatuurschommelingen.
De toren werd voltooid in 2014 en is een onderscheidend oriëntatiepunt voor Wenen, met een innovatief ontwerp en volledig uitgerust voor optimale duurzaamheid.
De radiatoren voorkomen warmteverlies en zijn een aanvulling op het ethos van het gebouw, waardoor ze een energie-efficiënte en stijlvolle verwarmingsoplossing vormen.

Scroll naar boven