Chihuly Garden and Glass

Chihuly Garden and Glass

Land:
Verenigde Staten van Amerika
Stad:
Seattle
Type gebouw:
Commercieel
Jaga radiatoren:
Mini Canal
Architect:
Owen Richards Architects
Ingenieur:
Eric Vander Mey, PE, LEED AP, Principal Director, Mechanical Engineering RUSHING Co
Oppervlakte:
16 000 m2
Diverse:
53 m Mini Canal

Het Chihuly Glass Museum is een museum en expositieruimte aan de voet van de Space Needle in Seattle. Dit unieke gebouw wordt gebruikt voor zakelijke en privé evenementen. Het is volledig gemaakt van glas en bevat een collectie van Dale Chihuly's meest significante werken.
Ingenieurs van het bedrijf Rushing hebben bij het ontwerp van de verwarmingsinstallatie rekening gehouden met de beschikbare ruimte en de invloed ervan op de kunstwerken. Ze wilden het liefst een onzichtbare oplossing, zodat bezoekers de verwarming niet zouden zien.
De oplossing moest niet alleen een aanvulling zijn op het vloerverwarmingssysteem, maar nog aan heel wat andere voorwaarden voldoen. Rekening houdend met het wisselende klimaat van Seattle en het feit dat de ruimte plotse stromen van honderden mensen te verwerken zou krijgen, moest de oplossing ook krachtig zijn en onmiddellijk werken. Bovendien moest het een luchtgordijn creëren om de vorming van condenswater tegen de glazen wanden te voorkomen.
Langs de binnenomtrek van het gebouw voorzagen de ingenieurs 52 meter aan met de vloer gelijkgewerkte Mini Canal radiatoren. Ze kozen voor het doorlopende rooster zodat er geen zichtbare onderbrekingen waren in het ontwerp, waardoor een strak en naadloos resultaat werd verkregen.
Een van de voornaamste voordelen van het systeem is het gebruikscomfort, maar de eigenaar mag ook een duidelijke energiebesparing verwachten. De Jaga oplossing helpt rechtstreeks energieverlies langs de ramen te compenseren, met besparingen tot maar liefst 35%.

Scroll naar boven