BMW Showroom

BMW Showroom

Land:
Canada
Stad:
Langley
Type gebouw:
Commercieel
Jaga radiatoren:
Mini Canal
Architect:
Kasian Architects
Ingenieur:
Cobalt Engineering LLP
Oppervlakte:
58 000 m2

Voor OpenRoad Auto Group Ltd. — een van de grootste en snelst groeiende automobielconcerns van Canada — ging het er niet om of, maar hoe een BMW- en Mini-dealer van 6.500 m² in Langley (BC) moest worden gebouwd.
De onderneming besefte hoe belangrijk het was een indrukwekkende glasgevel op te trekken voor maximale zichtbaarheid van de BWM’s en Mini’s in de toonzaal. Glas is ook een van de minst isolerende materialen die er te vinden zijn en een gebrek aan energie-efficiëntie zou in scherp contrast staan met vooruitstrevende reputatie en permanente aandacht voor duurzaamheid van Langley.
Voor de architecten en ingenieurs die de opdracht kregen om dit project te bouwen, bestond de uitdaging erin een constructie te verwezenlijken die in het voordeel was van OpenRoad en de luxe-automerken en tegelijkertijd compatibel was met het masterplan van Langley om een van de meest duurzame en erkende steden te worden in BC. Om te voldoen aan de betrokkenheid van OpenRoad en Langley bij duurzaamheid, installeerden de architecten en ingenieurs meer dan dertig Mini Canals — waarvan sommige tot drie meter lang.
De Mini Canal is een krachtig verwarmingssysteem dat discreet wordt ingewerkt in de vloer en voorzien is van de innovatieve Low-H2O technologie van Jaga. Het systeem gebruikt 90% minder water en aanzienlijk minder massa dan traditionele wisselaars, waardoor het sneller, meer gelijkmatig en nauwkeuriger verwarmt dan conventionele wisselaars. Dit zorgt voor een aanzienlijke energiebesparing.

Scroll naar boven