9/11 Memorial Museum

9/11 Memorial Museum

Land:
Verenigde Staten van Amerika
Stad:
New York
Type gebouw:
Openbare ruimte
Award:
Leed Gold
Jaga radiatoren:
Mini Canal
Architect:
Snøhetta
Ingenieur:
Buro Happold
Hoofdaannemer:
PJ Mechanical
Oppervlakte:
4 400 m2PJ Mechanical
Diverse:
36 Mini Canal special

Het National September 11 Memorial Museum in New York werd voltooid in 2014 en werd ontworpen om aan te sluiten bij de context van de omliggende site. Met plafondhoge glazen ramen voor licht en uitzicht op de site moest een oplossing op maat worden uitgedacht voor verwarming in de betonnen vloer. Dit was een van de redenen waarom voor de Jaga Mini Canal werd gekozen.
De Mini Canal reageert onmiddellijk op eventuele temperatuurschommelingen en de Low-H2O technologie dringt de koolstofuitstoot met 10% terug. Een supergeleidend en efficiënt verwarmingssysteem met een lage waterinhoud en ultrasnelle warmtewisselaar waardoor maximale warmte en een laag energieverbruik worden gewaarborgd. De minieme inbouwdiepte van 9 cm maakt het systeem ideaal om de koude luchtstroom voor hoge ramen te vermijden zonder het uitzicht te belemmeren.
Het met LEED Gold gecertificeerde project werd ontworpen door Snøhetta en voldoet aan de Memorial duurzaamheidsrichtlijnen. Het gebouw is geoptimaliseerd voor een minimaal energieverbruik en de plaatsing van het Jaga vloerinbouwsysteem draagt hiertoe bij terwijl op exploitatiekosten wordt bespaard.

Scroll naar boven