• Technologie
  • Verwarmen
  • Dynamic Boost Effect

Dynamic Boost Effect - DBE

DBE logo

De kleinste radiator voor lage watertemperaturen

Dynamic Boost Effect is een speciaal voor Jaga Low-H2O radiatoren ontwikkelde warmte-activator om het vermogen te verhogen met minimale overdimensionering en verwaarloosbaar energieverbruik.Warmtepompen en zonne-energiesystemen vragen om flink grotere radiatoren, omdat zij werken met zeer lage watertemperaturen. De Low-H2O radiatoren hoeven echter niet veel groter te zijn, want met Dynamic Boost Effect (DBE) leveren zij twee- tot driemaal meer warmte. Met DBE kunt u vlot overschakelen naar alle nieuwe ecologische systemen. Zo bent u goed voorbereid op de toekomst!

Vergelijking Strada DBE met traditionele radiator

Icoon automatische werking

Automatische werking

Een vernuftig en gebruiksvriendelijk systeem.Een microprocessor meet en verwerkt continu de kamertemperatuur en de watertemperatuur. Zo herkent hij zelfs de omschakeling van nacht- naar dagprogramma. En hebt u onmiddellijk warmte telkens als het nodig is, volautomtatisch. Wanneer u de boost-knop* indrukt, zal de DBE gedurende ca. 15 minuten voor een maximale warmteafgifte zorgen. Hierdoor kan een niet verwarmd lokaal supersnel opgewarmd worden.

Hoge afgifte en compacte kracht

Icoon verwaarloosbaar elektriciteitsverbruik

Verwaarloosbaar elektriciteitsverbruik

Verwaarloosbaar elektriciteitsverbruik

Minder dan 1€ per jaar. (raming bij 4 cycli van 15 min. per dag)Het DBE systeem is geen ventilo, en zeker geen elektrische radiator!Ondersteuning van de DBE activatoren is slechts beperkt nodig en in werking is het elektrisch verbruik maximaal 7 Watt/meter. Het jaarverbruik is daardoor verwaarloosbaar laag, en het wordt meer dan gecompenseerd door de zuinige Low-H2O technologie van de radiator.

Icoon praktisch onhoorbaar

Praktisch onhoorbaar

DBE wordt altijd geselecteerd volgens het vermogen in de comfort-modus. Overgang van standby (niet in werking) naar comfort gebeurt volautomatisch volgens warmtebehoefte. In comfort-mode is het geluidsniveau lager dan 29 dB(A) eigen geluid per unit. Dat is nauwelijks hoorbaar! In boost-mode is het geluid nog steeds lager dan 35 dB(A).

Praktisch onhoorbaar

Icoon statisch en dynamisch

Het beste van 2 werelden: statisch en dynamisch

Het beste van 2 werelden: statisch en dynamisch

In de loop der jaren hebben verschillende onafhankelijke instanties in diverse landen getoond dat de Low-H2O radiator het hoogste afgifte-rendement haalt. Low-H2O radiatoren warmen sneller op, ze zijn zuiniger én milieuvriendelijker. Dit dankzij een lagere inertie en betere warmtespreiding. Aangevuld met de intelligentie van DBE krijgt u automatisch dé radiator van de toekomst!

Icoon maximale E-peil reductie

Maximale E-peil reductie

In de gedetailleerde berekeningen voor radiatoren in de EPB software kunnen de juiste watertemperaturen en verliesoppervlakken ingevoerd worden i.p.v. de forfaitaire ingave. Voor de Jaga DBE radiator kan zijn kleine verliesoppervlakte op dezelfde lage watertemperaturen als bvb. vloerverwarming in vele gevallen leiden tot 2 extra E-peil punten. DBE is compact en heeft nauwelijks overdimensionering nodig, dit in tegenstelling tot een gewone radiator. Dat kan het verschil uitmaken om de huidige verplichte norm voor nieuwbouw en grondige renovatie (E50) te behalen!

Maximale E-peil reductie

Icoon Hoogste E-peil reductie

Hoogste e-peil reductie

Icoon Laagste energieverbruik / CO<sub>2</sub>-uitstoot

Laagste energieverbruik / co2-uitstoot

Icoon Tot 3X meer warmte

Tot 3x meer warmte

Icoon De kleinste radiator voor lage watertemperaturen

De kleinste radiator voor lage watertemperaturen

Icoon Werkt met dezelfde watertemperaturen als vloerverwarming

Werkt met dezelfde watertemperaturen als vloerverwarming

Icoon Werkt statisch én dynamisch

Werkt statisch én dynamisch

Icoon Volledig automatische werking

Volledig automatische werking

Icoon Ecodesign met 30 jaar garantie

Ecodesign met 30 jaar garantie

Geschikte radiatoren