The Strathclyde Fire & Rescue Training Centre

The Strathclyde Fire & Rescue Training Centre

Land:
Verenigd Koninkrijk
Stad:
Clydesmill
Type gebouw:
Opleidingscentrum
Award:
Breaam excellent
Jaga radiatoren:
Mini Canal Hybrid
Architect:
Cooper Cromar
Ingenieur:
Balfour beatty Engineering services
Oppervlakte:
5 400 m2

Het Strathclyde Fire & Rescue (SFR) Training Centre is een opleidingscentrum met een oppervlakte van 30 aren in Clydesmill, Schotland. Het SFR Training Centre is ontworpen op basis van duurzaamheid en een laag energieverbruik. Daarom is het voorzien van talrijke milieuvriendelijke inrichtingen, zoals windturbines, verwarmingsketels op biomassa, een regenwateropvangsysteem en verwarmingsproducten van Jaga.
Naar aanleiding van deze duurzaamheidsinitiatieven werd het academische hoofdgebouw van het SFR Training Centre bekroond met een prestigieuze beoordeling ‘Uitstekend’ volgens de Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM). Jaga heeft 500 meter Mini Canal DBE geleverd voor installatie langs de grote glaspanelen van de enorme receptie en leslokalen.
Dit verwarmingssysteem hercirculeert en verwarmt de koude lucht aan het glas, waardoor een ononderbroken warme “barrière” ontstaat en een comfortabele leeromgeving wordt gecreëerd voor de aanwezigen, zelfs in de koude Schotse winters.
De Mini Canal DBE maakt gebruik van de Low-H2O technologie van Jaga en is bovendien uitgerust met Dynamic Boost Effect (DBE) technologie. Het resultaat van de combinatie van deze twee Jaga technologieën is een superresponsief, efficiënt en krachtig verwarmingssysteem.

Scroll to Top