fbpx
  • Nieuws
  • Jaga vloeroplossingen als alternatief voor vloerverwarming

Jaga vloeroplossingen als alternatief voor vloerverwarming

Als afgiftesysteem voor een warmtepomp kies je best voor een lagetemperatuursysteem. Vloerverwarming is hiervoor erg bekend omdat je er niets van ziet, maar dit geldt evenzeer voor de Jaga vloerinbouwoplossingen. Bovendien hebben de Jaga toestellen nog een extra voordeel: de koudeval of warmteaccumulatie aan grote raampartijen tegengaan.

Een raam is de minst geïsoleerde oppervlakte in een woning. Toch plaatsen heel wat mensen een zetel of eettafel vlak langs deze grote raampartijen om zo meer aansluiting te hebben met tuin of terras. Belangrijk hierbij is om de koudeval en warmteaccumulatie afkomstig van deze raampartijen tegen te gaan door te kiezen voor een vloerinbouwoplossing zoals de Jaga Mini Canal Hybrid.

Reeds jaar en dag worden radiatoren onder een raam geplaatst om de koudeval te breken. Ook bij grote (schuif)ramen kan dit perfect door een toestel in de vloer in te werken. Dat wordt nog belangrijker als zich bovenaan het raam een ventilatierooster bevindt. De koude lucht die tijdens de wintermaanden langs deze roosters naar binnen komt zal langs de ramen een koudeval veroorzaken, maar wordt afgesneden door de warme luchtstroom van de Mini Canal Hybrid langs hetzelfde raam.

Klassieke vloerverwarming kan dit niet verhelpen, gezien het systeem niet beschikt over de benodigde afgifte om dit tegen te gaan. Een ander voordeel van de Jaga Mini Canal is dat een ruimte relatief snel kan worden opgewarmd. Afhankelijk van de begintemperatuur kan dat in 10 tot 20 minuten, terwijl de vloerverwarming daar een tot twee uur mee bezig is. Bij koude nachten kan het dan even duren voordat het huis ’s morgens is opgewarmd; wat met convectoren dus een stuk sneller kan.

Bovendien is een nieuwe feature van de Mini Canal Hybrid de mogelijkheid om te koelen. Zo zal ook warmteaccummulatie aan raampartijen in de zomer vermeden kunnen worden, met aan aangenamer binnenklimaat tot gevolg. Dat de Mini Canal nu ook kan koelen is dankzij de gloednieuwe Jaga sturing en software.

De Mini Canal Hybrid kan geplaatst worden in een put van slechts 14 centimeter diep en bestaat net als de andere lagetemperatuurconvectoren van Jaga uit een warmtewisselaar en ventilatoren. Deze laatste zorgen langs het raamoppervlak voor een snelle overdracht van warmte of verkoeling in de ruimte.

Jaga vloerinbouwoplossingen zorgen het hele jaar door voor een aangenaam binnenklimaat en dit in elke ruimte.