fbpx
  • Nieuws
  • Veilig en gezond ventileren met Jaga D-Flow

Veilig en gezond ventileren met Jaga D-Flow

Het is nog niet helemaal duidelijk welke ziektes zich via ventilatie (virusnevels) zouden kunnen verspreiden. Voor griep, mazelen en waterpokken is dit bewezen. Voor Corona is men dit momenteel aan het onderzoeken. Er is echter geen reden om dit onderzoek af te wachten want met het decentrale Jaga D-Flow systeem is vermenging van vervuilde en verse lucht uitgesloten.

Father & child

Ventilatie een bron van besmetting?

We horen meer en meer berichten over de mogelijke invloed van ventilatiesystemen op de verspreiding van virussen, bacteriën en formaldehyden. Bij centrale ventilatiesystemen met warmterecuperatie is de inkomende en uitgaande lucht nooit helemaal hermetisch van elkaar gescheiden. Deze kleine luchtlekken kregen tot nu toe geen aandacht, maar in corona-tijden is dat wel even anders.
De vervuilde uitgaande lucht – al dan niet besmet – komt in contact met de binnenkomende lucht. Op die manier zou een ziekte zich vanuit één kamer al snel doorheen het hele gebouw kunnen verspreiden. Het is nog niet duidelijk in welke mate dergelijke verspreiding via de lucht kan plaatsvinden, maar er zijn vermoedens dat besmetting in bepaalde omstandigheden mogelijk is. Verder onderzoek zal dit moeten uitklaren. Er is echter geen reden om dit onderzoek af te wachten want er is een ventilatiesysteem waarbij het risico nihil is.

Veilig en gezond ventileren met Jaga D-Flow

Jaga D-Flow is een decentraal ventilatiesysteem met een eigen Refresh-unit voor elke kamer. Geen centrale aanvoerkanalen, geen luchtlekken. De D-Flow refresh-units zijn CO2-gestuurd en zorgen met een zeer laag energieverbruik voor een perfect geregelde luchtkwaliteit. Ook akoestisch behoren deze apparaten tot de absolute top.
Gecombineerd met het ingebouwde filtersysteem en de intelligente afvoer van de vervuilde lucht garandeert Jaga D-Flow altijd een zuiver en gezond binnenklimaat. Jaga D-Flow is een veilig systeem en helpt om het risico op besmetting te vermijden. Belangrijk in uw woning, maar vooral in bejaardentehuizen, ziekenhuizen en scholen.
De refresh-units zijn leverbaar met een discrete bekleding of voor inbouw, bijvoorbeeld in een Jaga Low-H2O radiator

Air flow Jaga D-Flow

Een compleet systeem, nu ook rechtstreeks bij Jaga te koop

Jaga D-Flow is verkrijgbaar in drie eenvoudig te installeren en gemakkelijk te bedienen systeemvarianten: D-Flow Basic, Smart of Expert.
Jaga zorgt voor de ventilatieberekening en stelt uw systeem samen.

Voor meer info zie: jaga.com/oxygen

Een specialist raadplegen: of 011 29 41 17